G.KORE HAKKINDA BİLİNMEYENLER




Mehaba arkadaşlar bloğuma ilk olarak Güney Korede olan son gelişmeleri size aktarmak istiyorum.
GÜNEY KORE'nin yeni başkanı Moon Jae In eski Güney Kore başkanı yolsuzluktan dolayı görevinden alınmış. Artık başlayalım ozaman onlar hakkında ki bilinmeyenlere.

                                  G.K. İnsanları Hakkında bilinmeyenler

⏩İlk olarak intihar oranlarının yüksek olduğu ülkelerden biri sebebi ise okul derslerinin fazla olması halinde öğrenciler daha fazla ders kaygısı ve stres yaşamakta.

⏩Dünyada estetik ülkesi olarak bilinmektedir. Sebebi  yüzlerinin bedenlerine göre büyük olduğunun ve gözkapakları olmadığından dolayı. 

⏩Yeni doğan bebeği 1 yaşında kabul ederler ve doğmadan önce çocuğun cinsiyetini öğrenmek yasaktır.

⏩Kan grubunun kişiliğini belirlediğine inanırlar bizim burçlara inandığımız gibi.
"Erkek arkadaşımın grubu B" diye bir dizi var hatta
                      
⏩Resmi olmayan ingilizce takma ad kullanırlar.

⏩Askerlik süresi 2 yıldır şimdi Kore'de gezerken 20 yaşlarında genç askerler görebilirsiniz.
Şimdi diceksiniz e üniversiteleri, maalesef okullarını donduruyorlar.  Bari mezun olduktan sonra askere gitseler ya neyse.

⏩ Sakın olaki kendilerine kırmızı renkte yazılmış birşey vermeyin çünkü kendileri sizin kendilerinin ölmesini istediğiniz anlamına gelmektedir. 

⏩4 rakamı kendilerine uğursuzluk getirileceğine inanırlar bu yüzden bazı yerlerde 4 rakamı kullanılmamaktadır.

⏩Onlar da bizler gibi yerde yatarlar tabi bazıları ve eve ayakkabı ile girmezler hatta bazı okullarda ve işyerlerinde bile terlik ile gezinirler. 

⏩Eğer biri birine ayakkabı hediye ediyor ise çıkmak istediklerini ve sevgiliden biri sevgilisine kırmızı ayakkabı alırsa kendisini o hafta içerisinde terk edeceğinin anlamına gelir. (biraz saçma ama👊)
⏩ Haaa bak unutuyordum selamlaşırken sırnaşıp sarılmazlar Anyeonghaseyo diyerek eğilirler. 

⏩Oradaki erkekler türk erkekleri gibi sert değildirler makyaj yapan erkek görebilirsiniz oda bb krem göz makyajı falan kızlar kadar değil tabi ve ordaki inasanlar için cillteri çok önemli biz çantamızda ruj falan taşırız onlar bb krem yanlarından ayırmazlar ciltleri kötü görünmesini asla istemezler.

⏩ Hani burada ki erkekler kafa tokuşur falan ya orada erkek erkeğe sarılır başını omzuna, dizine falan koyarlar burada yapılsa bunlar geymi denilir ya orada çok normal karşılanıyor. 

⏩Son olarak ise yemeğe oturduklarında sofradaki en yaşlı insan yemeğe başlamadan kimse başlamaz, kalkmadan ise kimse kalkmaz.

 ✊Fıghtıng bu kelimeyiçok kullanırlar anlamı ise savaşçı . 

        (✋❤👅💬💝💓😀😁😂😃😄😎😍😌😋😊😉😈😇😆😅😏😖😗😘😝😜😛😙😰)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korece selamlaşma diyalogları

Korece Günler, Aylar

Korece nasıl yazılır?